Smaller Default Larger

Воскресіння Христове в осідку Провінції Св. Миколая

 

18-19 квітня 2020 р. Б., у Василіянському храмі Осідку Провінції Св. Миколая відбулися святкові богослужіння з нагоди празника Воскресіння Христового з благословенням пасок, які транслювалися у прямому ефірі для спільної участі вірних з їхніх домівок в умовах карантину.

У суботу вночі, після Надгробного богослужіння розпочалася Пасхальна Утреня, яку очолив Протоігумен о. Франціск Онисько ЧСВВ разом з ієромонахами чернечої обителі: Намісником о. Лукою Буняком ЧСВВ, о. Веніамином Довганичем ЧСВВ, о. Йосафатом Сичкуном ЧСВВ та о. Павлом Кречуном ЧСВВ.

Після Утрені, Протоігумен виголосив для вірних і ченців своє звернення та привітання з нагоди цьогорічного празника Воскресіння Христового, яке святкується в умовах карантину та за зачиненими дверима у Василіянських храмах Провінції.

На завершення відбулося «Благословення пасок», яке в цих умовах розповсюджувалося по всіх сім’ях і родинах, що єдналися у пасхальній молитві через дану онлайн-трансляцію.

 

 

В неділю зранку розпочалася Воскресна Божественна Літургія, яку очолив Протоігумен о. Франціск із згаданими ченцями, до яких також долучився о. Андрій Белеканич ЧСВВ.

У пасхальній проповіді Протоігумен зосередив увагу на тому, що в це величне свято щороку Євангеліє проголошує правду про «Бога – Слово»: «Споконвіку було Слово, і з Богом було Слово, і Слово було – Бог. Ним постало все, і ніщо, що постало, не постало без Нього» (Ів. 1:1-3).

Ці слова, – підкреслив Протоігумен, – співзвучні із словами самого Ісуса, який сказав про себе: «Я є Істина». Вони були ним сказані у сполученні: «Я – путь, істина і життя» (Ів. 14:6).

„Вночі, після пасхальної утрені, – додав проповідник, – ми роздумували над Ісусом, який є нашою Путтю – Дорогою. Сьогодні ж, саме Він приводить нас до Істини, якою Сам являється, бо є споконвічним Божим Словом, через яке ця істина нам об’являється”.

Цього року Протоігумен, під час усіх Пасхальних богослужінь, які він очолює, пропонує заглибитись у тайну Воскресіння Христового саме в світлі згаданого вислову Ісуса: «Я – путь, істина і життя» (Ів. 14:6).

Під час богослужіння головний служитель провів для онлайн-учасників Чин «жалю за свої гріхи» та «духовного святого Причастя».

Після Святкової Літургії відбулося також «Благословення пасок» для всіх, хто єднався в молитві у прямому ефірі і привітання для вірних від чернечої спільноти.

Онлайн трансляція богослужінь проводиться на сторінках Малоберезнянського монастиря й Провінції Св. Миколая у мережі Facebook.

 

*******

 

 

 

 

*******

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції