Smaller Default Larger

Збори настоятелів в осідку Провінції Найсвятішого Спасителя у Львові

 

26 травня у Львівському монастирі Св. Онуфрія відбулися збори настоятелів Провінції Найсвятішого Спасителя.

Зважаючи на умови карантину та підтримку єдності Провінції, у Провінційному домі відбулися перші збори настоятелів після Провінційної капітули.

Подія розпочалась Молебнем до Пресвятої Богородиці, який очолив Протоігумен Закарпатської Провінції Св. Миколая о. Франціск Онисько, ЧСВВ. Після вступного слова Протоігумена Провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоана Школика, ЧСВВ відбулася плідна дискусія щодо втілення основних напрямків діяльності та розвитку Провінції, прийнятих цьогорічною Провінційною капітулою. Зокрема, учасники розпочали обговорення розвитку діяльності монастирів поза Галичиною.

В часі спільної зустрічі відбулося також представлення книги о. Христофра Ганинця, ЧСВВ. Книга головного редактора християнського часопису «Місіонар» написана у стилі духовно-психологічної публіцистики та стане у пригоді для душпастирів. Крім того, сестри згромадження св. Йосафата розповіли про презентацію книги проекту «Католицизм» владики Роберта Баррона, єпископа-помічника Лос-Анджелеської Архиєпархії РКЦ.

Учасники зборів настоятелів домовилися про створення майданчика, сповненого атмосфери довіри та співпраці. Для цього у майбутньому передбачаються збори ченців Провінції у яких братимуть участь представники з кожного монастиря. Такий обмін думками сприятиме Протоігумену та його раді прийняттю рішень з ефективнішим урахуванням думок членів Провінції.

Слово також мав Протоігумен Провінції Св. Миколая, який висловив вдячність за можливість брати участь у цьому зібранні та сподівання на подальші спільні зустрічі між настоятелями і спільнотами обидвох українських Провінцій, які, хоч структурно є окремими одиницями, однак по духу творять одну василіянську спільноту в Україні.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції