Smaller Default Larger

Похоронні богослужіння за упокій Владики Мілана Шашіка

 

19-20 липня 2020 р. Б., в Ужгороді були відслужені похоронні богослужіння за упокій Владики Мілана Шашіка – правлячого єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії, який несподівано відійшов до Вічності 14 липня.

В неділю 19 липня, в семінарійному храмі Блаженного Теодора при Ужгородській богословській академії, відбувся Архієрейський похорон з Божественною Літургією, яку очолив Кир Ніл Лущак – єпископ-помічник даної Єпархії, у співслужінні з численними священнослужителями та за участю мирян.

Після цілонічних чувань, в неділю о 7:30, тіло Кир Мілана було перевезено до Ужгородського катедрального собору.

О 10:00 тут розпочалася Заупокійна Архієрейська Божественна Літургія, яку очолили три Архієреї: Кир Ян Баб’як – Архієпископ і Митрополит Пряшівський (центральний служитель), Блаженніший Святослав Шевчук – Верховний Архієпископ і Глава Української Греко-Католицької Церкви, Кир Ніл Лущак – Єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії.

З головними служителями співслужили численні митрополити, правлячі єпископи, екзархи та помічники з різних Єпархій України, Словаччини та Угорщини, як також численні священнослужителі, зокрема місцевої Єпархії.

Провінцію Св. Миколая Отців Василіян представляв Протоігумен о. Франціск Онисько ЧСВВ разом з Настоятелями та ієромонахами усіх василіянських монастирів Закарпаття.

Проповідь в цій Літургії виголосив Владика Ян, під час якої висвітлив неоціненне значення покійного Кир Мілана для Мукачівської єпархії, пригадавши важливі моменти з його життя і невтомного служіння.

Після Літургії була відслужена завершальна частина Похорону, вкінці якої були висловлені поминальні промови. Слово мали: Митрополит Гайдудорозький Кир Філіп Кочіш, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, Ординарій Мукачівської дієцезії Антал Майнек, Єпископ Кошицький Мілан Хаутур, Єпископ Закарпатської Реформатської Церкви Шандор Зан-Фабіан та Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.

Вкінці цих промов Кир Ніл висловив від імені покійного Кир Мілана слова вдячності усім присутнім за те, що прийшли відпровадити його в останню путь.

Відтак відбувся процесійний обхід з тілом покійного владики довкола Катедрального собору, у крипті якого його й було поховано.

 

Нехай буде йому Вічная пам’ять!

 

 

 

 

Фото: mgce.uz.ua

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції