Smaller Default Larger

Онлайн-проща з нагоди вшанування Чудотворної ікони Пресвятої Богородиці на Ясній Горі в Гошеві

 

У середу 5-го серпня 2020 р. Б на Ясній Горі в Гошеві відбулися урочистості з нагоди вшанування свята Пресвятої Богородиці, прославленої в Чудотворній іконі. Цьогорічні святкування пройшли в режимі онлайн.

У переддень свята, онлайн-проща розпочалася Хресною Дорогою Господа нашого Ісуса Христа з Пресвятою Богородицею, котру провів о. Анастасій Кабаль, ЧСВВ

У сам празник урочисту Божественну Святу Літургію очолив Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик, ЧСВВ у співслужінні із Протоігуменом Провінції св. Миколая о. Франциском Онисько, ЧСВВ та священиками, які прибули з інших василіянських монастирів в Україні та парафій.

Ігумен василіянського монастиря на Ясній Горі в Гошеві о. Мар’ян Гробельний, ЧСВВ, після завершення Святої Літургії, висловив слова вдячності для тих, хто взяв участь у прощі, а також, хто доєднався в режимі онлайн.

«Ясна Гора в Гошеві особливу благодать отримала тоді, коли 283 роки тому, сюди на Ясну Гору перенесли Чудотворну ікону Матері Божої. Тут почалися робити чуда. Сюди почали приходити чисельні паломники, потік яких ніколи не переставав з тих часів прямувати сюди на Ясну Гору. Ясна Гора має своє сяйво, і це сяйво – це Божі ласки, котрі для нас випросила Пресвята Богородиця, що прославилася в Чудотворній іконі. Всім Вам дякую за спільну молитву, усім хто єднається з нами в радіо та онлайн трансляції. Ми про всіх вас пам’ятамо, молимося, ми разом з Вами йдемо у ті важкі часи. але в нас є вірна Заступниця, Покровителька і Провідниця до Царства Божого. Всім Вам бажаю щастя, здоров’я, успіхів у цьому земному житті» – наголосив о. Мар’ян.

Пригадаємо, що 5 серпня – особливий день для усіх вірних Української Греко-Католицької Церкви, адже саме 5 серпня було об’явлення Матері Божої у Римі і була збудована перша Марійська базиліка у Римі. В цей день у 1737 році Гошівську Ікону Божої Матері було перенесено до монастиря.

У 2009 р. Папа Римський Бенедикт XVI благословив і освятив золоті корони для Гошівської чудотворної ікони Божої Матері і 5 серпня Апостольська столиця надала Гошівському монастиреві декрет про оголошення його Базилікою і приєднання до духовної єдності з усіма Марійськими святинями Католицької церкви в усьому світі. На Успення Пресвятої Богородиці, 28 серпня, на Ясній Горі відбулося коронування ікони Богородиці.

Уже майже три століття тисячі паломників моляться біля ікони Матері Божої з думкою про зцілення душі й тіла, з проханням заступництва Богородиці з надією та вірою.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції