Smaller Default Larger

Відвідини новіціятського дому та семінарії ЧСВВ

1

Василіянська спільнота новіціяту Провінції св. Миколая, що діє при Боронявському монастирі, здійснила поїздку до Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, під час якої відвідала спільноту новіціяту при Крехівському монастирі та Семінарію Василіянського Чину в Брюховичах.

* * * * * * *

Протягом кількох днів новіціятська спільнота з Боронявського монастиря перебувала в новіціятському домі при Крехівському монастирі св. Миколая. Ченців з Бороняви гостинно приймали місцеві Василіяни: ігумен монастиря та маґістр новіціяту о. Володимир Маланюк ЧСВВ, та соцій о. Роман Мельник ЧСВВ.

За час побуту у Крехівській обителі молода Василіянська братія мала можливість познайомитись поближче, поділитися історією власного покликання та досвідом особистого пережиття монашого формування та життя в новіціяті.

Дана зустріч двох новіціятських спільнот, з Бороняви та Крехова, стала першою в сучасній історії Василіянського Чину, та заклала добрий початок плідної співпраці та взаємодії між двома новіціятами та їх провідниками.

Перебуваючи з візитом у Василіянській Провінції Найсвятішого Спасителя ченці з Бороняви мали нагоду відвідати також інші монастирі, такі як: монастир Преображення Господнього у Гошеві, монастир св. апостолів Петра і Павла в Дрогобичі, монастир Різдва Христового в Жовкві при якому діє славна Василіянська друкарня, монастир св. Онуфрія у Львові, що є Провінційним домом та Церкву св. Андрія у Львові якою опікуються оо. Василіяни. 

Однак, однією з найважливіших монаших обителей, для молодих новиків із Закарпаття, став монастир св. Йосифа у Брюховичах при якому діє Василіянська семінарія де молоді ченці Василіяни проходять студії філософії та теології. Гостей з Провінції св. Миколая сердечно приймав ігумен та ректор о. Пантелеймон Трофімов ЧСВВ.

Дана поїздка дозволила ченцям обидвох Провінцій обмінятися власними переживаннями, досвідом та поглядами на життя та служіння у Василіянському Чині. Така зустріч допомогла також усвідомити спільну мету та служіння у Чині, що у майбутньому, за Божим Благословенням, принесе щедрі плоди співпраці, взаємної підтримки та взаємодопомоги для молодого покоління монахів Василіян.

* * * * * * *

0

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції