Smaller Default Larger

Зустріч Апостольського Нунція в Україні з Ченцями Василіянами Провінції Св. Миколая

01

2 грудня 2023 року Божого, відбулася зустріч Апостольського Нунція в Україні, Його Високопреосвященства Архієпископа Вісвальдаса Кульбокаса, з Ченцями Василіянами Провінції Св. Миколая в Україні, з нагоди завершення Ювілейного року 400-ліття мученицької смерті святого священномученика Йосафата.

Апостольський Нунцій зустрівся з Василіянською спільнотою, яка з цієї нагоди зібралася в Мукачівському монастирі, на запрошення Протоігумена Провінції о. Франціска Онисько ЧСВВ.

В цій зустрічі також взяв участь Апостольський адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії Преосвященний Кир Ніл Лущак ЧБМ разом з представниками Єпархії.

Програма цієї події найперше розпочалася з молитви. Апостольський Нунцій, у співслужінні владики Ніла та Протоігумена о. Франціска, очолив Молебень до св. свщмч. Йосафата і після читання Євангелія звернувся до василіянської спільноти з пастирським словом.

На завершення богослужіння, Протоігумен запросив Архієпископа Вісвальдаса вручити Настоятелям Василіянських монастирів мощі св. свщмч. Йосафата, які були передані до Провінції в рамках Ювілейного року з Генерального монастиря у Римі.
Опісля Апостольський Нунцій уділив василіянській спільноті Апостольське Благословення з повним Відпустом.

Другою частиною програми було спілкування з Апостольским Нунцієм. Розпочинаючи цю частину, Протоігумен представив Архієпископу Вісвальдасу актуальний стан Провінції Св. Миколая в Україні і її спільнот, розповівши про місійну діяльність Ченців, які здійснюють її теж за кордоном.

Особливу увагу Протоігумен звернув на проведення Василіянами реколекцій і місій з нагоди Ювілейного року, присвяченого святому Йосафату на теренах Мукачівської єпархії, яких було понад 40, та склав подяку за сприяння і турботу у цій справі Преосвященному Кир Нілу. При цьому Протоігумен висловив сподівання, що цей місійний рік не завершується, а навпаки є початком великої місії Єдності, яку св. Йосафат продовжуватиме через своїх послідовників.

Відтак до спільноти звернувся Апостольський Нунцій, наголосивши у своїй промові, між іншим, на трьох важливих аспектах: на молитві, яка повинна бути основою і фундаментом усього, що ми робимо й цілого нашого життя, а відтак на мужності і второпності.

Опісля була можливість поставити Апостольському Нунцію запитання, на які він дав свої відповіді, а вкінці висловив спільноті Василіян побажання і подяку за запрошення на цю зустріч.

З нагоди цієї події, від імені усіх отців і братів Василіян, Протоігумен подарував Архієпископу Вісвальдасу ікону святого Йосафата, зображеного над усіма історичними та сучасними василіянськими монастирями Провінції Св. Миколая.

 

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції