Smaller Default Larger

Відбулися урочисті святкування у Київському монастирі Отців Василіян

14 січня у Монастирі Св. Василія Великого в м. Києві, відбулося святкування храмового празника. У цей день збігається декілька подій: крім храмового свята, день свого Покровителя святкують Ченці Василіянської обителі м. Києва, а також відзначає свої іменини ігумен Київського монастиря о. Василій Тучапець ЧСВВ.

Урочисту Архиєрейську Літургію у день свята очолив єпископ-помічник Київської Архиєпархії Владика Йосиф Мілян. На храмове свято з’їхались ченці з усієї України. В урочистій Літургії взяв участь Високопреосвященніший Архиєпископ Томас Галліксон, Апостольський Нунцій в Україні, Протоігумени двох Василіянських Провінцій в Україні: о. Пантелеймон Саламаха ЧСВВ, Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя і о. Павло Райчинець ЧСВВ, Протоігумен Провінції Св. Миколая.

Крім того, урочисту Літургію співслужили члени Управи Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні: Провінційний Вікарій та Ігумен Київського монастиря оо. Василіян – о. Василь Тучапець, Провінційні Радники – о. Макарій Флячок, о. Сергій Крутовський та о. Атанасій Євуш (також – ігумен Крехівського монастиря), Провінційний Економ – о. Макарій Солюк, ЧСВВ, сотрудники храму: парох о. Рафаїл Стефурак, о. Роман Шуп’яний, о. Тарас Тижник та о. Тома Кушка, ЧСВВ, ігумени інших василіянських монастирів, зокрема Гошева та Жовкви, протопресвітери Київської Архиєпархії та інших українських єпархій, гості та парафіяни храму.

З проповіддю виступив Протоігумен о. Пантелеймон Саламаха ЧСВВ, котрий зачитав послання Блаженнішого Святослава на 2013 Рік-віри.

Наприкінці Літургії Архиєпископ Томас Галліксон виступив з коротким словом. Натомість Владика Йосиф подякував римо-католицькому Архиєпископу за присутність на спільній екуменічній Літургії з нагоди празника, після чого єпископ разом з Папським нунцієм поблагословили всіх присутніх, а хор побажав вірним на «Многії і благії літа».

За матеріалами: osbm-kyiv.com.ua



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції