Smaller Default Larger

Візит кардинала Сандрі до Македонії та інтронізація першого Єпарха Струміци-Скоп’є

2018.12.02 Візит кардинала Сандрі до Македонії та урочистості в Струміці

2018.12.02 Візит кардинала Сандрі до Македонії та урочистості в Струміці

У перші дні грудня Префект Конгрегації Східних Церков здійснив візит на Балканський півострів, очоливши Божественну Літургію з нагоди створення Єпархії Успіння Пресвятої Богородиці в Струміца-Скоп’є для македонців католиків візантійського обряду

Як вже повідомлялося, Папа Франциск 31 травня 2018 р. підніс Екзархат для вірних візантійського обряду в Колишній Югославській Республіці Македонії до статусу Єпархії, надаючи новій церковній структурі титул «Єпархія Успіння Пречистої Діви Марії з осідком у Струміца-Скоп’є». Першим єпархом він призначив преосвященного владику Кіро Стоянова, Ординарія Скоп’є та Апостольського Екзарха згаданого Екзархату. Владика висловив побажання, аби його інтронізацію здійснив Префект Конгрегації для Східних Церков, який доклав чимало зусиль для створення єпархії.

 

  • Візит кардинала Сандрі до Болгарії та КЮР Македонії

В суботу, 1 грудня 2018 р., кардинал Леонардо Сандрі спочатку відвідав столицю Болгарії м. Софію, де мав розмову з Апостольським нунцієм у Болгарії та Македонії архиєпископом Ансельмо Пекорарі. Після обіду він прибув до Струміци в Македонії, де в супроводі владики Стоянова відвідав три довколишні парафії, зустрічаючись з вірними. Ввечері, в катедральному соборі відбулася урочиста академія, присвячена історії Єпархії та викликам, що стоять перед нею.

 

  • Інавгурація Єпархії та інтронізація Правлячого єпископа

Вранці, 2 грудня, в катедрі Успіння Пресвятої Богородиці відбулися урочистості, в яких взяли участь єпископи візантійського та латинського обряду з Болгарії, Греції, Сербії, Угорщини, України, Франції, Хорватії та Чорногорії. На початку Божественної Літургії прочитано Апостольські булли про створення Єпархії та про призначення першого Правлячого єпископа. Опісля Префект Конгрегації Східних Церков возвів його на престол.

 

  • Дві структури – один єпископ

Преосвященний владика Кіро Стоянов народився 9 квітня 1959 року. Священиче рукоположення отримав 1986 року, а 1999 року був призначений єпископом-помічником Скоп’є. Від 2005 року очолює дві структури католицької Церкви в КЮРМ – римо-католицьку дієцезію Скоп’є та Єпархію візантійського обряду, що нараховує кільканадцять тисяч вірних.

 

Візит кардинала Сандрі до Македонії та урочистості в Струміці

 

Il card. Sandri con il primo vescovo dell'Eparchia mons. Stojanov.jpg

Il caloroso incontro con i fedeli della Eparchia di Strumica.jpg

Il card.  Sandri incontra i fedeli di Strumica.jpg

La Divina Liturgia inaugurale dell'Eparchia a Strumica-Skopje.jpg

I fedeli presenti nella cattedrale di Strumica per la Divina Liturgia.jpg

Il card. Sandro al termine della Divina Liturgia.jpg

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції