Smaller Default Larger

Папа: Почуймо волання найменших, спраглих справедливості

2019-02-21-incontro-protezione-minori-nella-c-1550740154637.JPG

 

Святіший Отець відкрив зустріч «Захист неповнолітніх у Церкві».

о. Тимотей Т. Коцур, ЧСВВ – Ватикан

«Розпочинаймо цей наш шлях, озброєні вірою та духом якнайбільшої щирості, мужності та конкретності», – з таким заохоченням Папа Франциск звернувся у четвер, 21 лютого 2019 р., до Патріархів і Глав Східних Католицьких Церков, кардиналів та єпископів, чернечих настоятелів та очільників дикастерій Римської Курії, зібраних у залі синодальних засідань, відкриваючи зустріч «Захист неповнолітніх у Церкві».

Глава Католицької Церкви зауважив, що перед обличчям лиха сексуальних зловживань, скоєних людьми Церкви супроти неповнолітніх, він запросив їх усіх для того, щоб «усі разом відкрилися на слухання Святого Духа та слухняні Його проводові, почули волання найменших, які вимагають справедливості».

«На нашій зустрічі тяжіє тягар пастирської та церковної відповідальності, яка зобов’язує нас до спільного, щирого та поглибленого обговорення в синодальному дусі того, як слід перемагати це зло, що терзає Церкву та людство. На нас дивиться святий Божий люд, очікуючи від нас не простих і само собою зрозумілих засуджень, але конкретних і дієвих заходів», – сказав Папа.

Святіший Отець запропонував учасникам зустрічі перелік деяких напрямних для роздумів, що включають пропозиції та критерії, сформульовані різними комісіями й єпископськими конференціями. Він також від імені присутніх подякував Папській Комісії захисту неповнолітніх, Конгрегації Віровчення та організаційного комітету за приготування заходу.

«Врешті, прошу Святого Духа підтримувати нас протягом цих днів і допомогти нам перемінити це лихо в можливість для усвідомлення та очищення. Нехай же Пречиста Діва Марія просвічує нас у стараннях залікувати серйозні рани, які скандал педофілії завдав як найменшим, так і віруючим», – побажав Папа.

Слово Святішого Отця було випереджене вступною молитвою та відео-свідченнями. Під час молитви о. Цольнер зачитав від імені постраждалих наступні слова: «Ніхто не хотів мене почути, ні мої батьки, ні друзі, а згодом – ні церковна влада. Ніхто не слухав ні мене, ні мого плачу. І я запитую себе: чому? Запитую себе, чому Бог мене не чув?» – після чого в залі запанувала тривала промовиста тиша.

21 лютого 2019

www.vaticannews.va

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції