Smaller Default Larger

Пасхальне привітання Преосвященних владик: Мілана – Єпископа Мукачівського, Ніла – Єпископа-помічника

 

  • Вірникам Мукачівської греко-католицької єпархії і всім людям доброї волі.

Дорогі браття у священстві,

преподобні браття і сестри у монашестві,

дорогі брати і сестри у Христі!

 

Не так давно, коли ми починали входити до Святої Чотиридесятниці, ми почули в Євангелії першої неділі посту слова апостола Филипа, який запрошував свого друга Натанаїла: «Прийди і подивися». Натанаїл прийшов, побачив Господа, і це побачення та зустріч з Ісусом були достатніми, щоб він став Христовим учнем, апостолом, а навіть, віддав життя за свого Учителя.

Час цьогорічного Великого посту був для нашої єпархії особливо благодатним з нагоди візиту великих християнських святощів до кафедрального собору. Багато з нас могли прийти і подивитися та вшанувати Нерукотворний лик Господній, присутній на мандиліоні з Риму. Для багатьох наших вірників це був сприятливий час духовного приготування до святкування Пасхальних Таїнств. І так як апостол Йоан, котрий у порожньому Господньому гробі побачив хустку, «яка була в нього на голові», увірував, так нехай і нам воскреслий Христос, зображений на мандиліоні, дарує дар віри.

Отож, бажаємо Вам, дорогі брати і сестри у Христі, великої Божої благодаті. Бажаємо кожному з нас, щоб люди, дивлячись на нас, могли побачити Христа. Бажаємо Вам, щоб сяяння Воскреслого наповнило Вас прагненням до святості. Також щоб і в наш час багато людей могли пережити досвід, про який говорили першіхристияни: Хто побачить християнина, той побачить Христа, хто побачить Христа - побачить любов Бога.

Бажаємо і Вам, дорогі вірники, прийняти запрошення апостола Филипа, приходити і зустрічати Христа у Cвятих Таїнствах, Божественній Літургії та в церковній спільноті. Нехай ці зустрічі змінять Ваші серця, як змінили серце Натанаїла, який все своє подальше життя запрошував інших на зустріч із Христом.

Хай зустріч із воскреслим Христом наповнить Вас радістю, ревністю і апостольським духом.

На Пасхальні свята бажаємо Вам миру та радості, примирення і злагоди у Ваших сім’ях та родинах. Нашій багатостраждальній країні бажаємо миру та добробуту.

 

З архієрейським благословенням,

Ваші у Христі

 

Владика Мілан,

Єпископ Мукачівський

 

Владика Ніл

Помічний єпископ

 

Ужгород

2018

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції

 

Авторські права 2020 © Провінція Святого Миколая. Василіянський Чин Святого Йосафата в Україні. Усі права захищені.