Smaller Default Larger

АНОНС: Відкриття Ювілейного року в Провінції Св. Миколая з нагоди 400-ліття мученицької смерті Св. Йосафата

25 листопада 2022 року Божого, в Провінції Св. Миколая відбудеться відкриття Ювілейного року з нагоди 400-ліття мученицької смерті Св. Священномученика Йосафата Кунцевича ЧСВВ.

Центральне богослужіння очолить Протоігумен Провінції в Мукачівському монастирі Отців Василіян (м. Мукачево, вул. Монастирська, 15А).

  • 11:00 - Урочиста Божественна Літургія
  • Проголошення ювілейного року
  • Молитва перед іконою та мощами Св. Йосафата

 

*******

 

Цього дня проголошення ювілейного року відбудеться на рівні цілого Василіянського Чину під час урочистої Божественної Літургії на гробі святого Йосафата в Базиліці Св. Петра у Ватикані.

400-ліття мученицької смерті святого священномученика Йосафата, як зазначається у підготовчому документі Всесв. Отця Протоархимандрита, передусім є нагодою для духовного оновлення самих ченців Василіян. Тому цей рік має на меті наново відкрити для монахів чесноти св. Йосафата, щоб вони з більшою ревністю та відданістю жили своєю посвятою Богові у святих обітах, плекаючи молитовне та аскетичне життя, яке веде до зростання у любові до Бога та готовності до жертовного служіння ближнім.

Протягом цього року на рівні Чину заплановані Народні місії та реколекції, які висвітлюватимуть життя Святого Йосафата та сприятимуть відновленню Його почитання.

У програму святкувань будуть включені також відповідні наукові конференції та інші пізнавальні заходи і моління.
Василіянські Провінції по цілому світі протягом цього Ювілейного року докладатимуть зусиль для втілення усіх намічених ініціатив, щоб вони допомогли чернечим спільнотам краще переосмислити ідентичність свого покликання до богопосвяченого життя задля проповідування Христовго Євангелія, керуючись Святим Духом, Який провадив святого священномученика Йосафата.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції