Smaller Default Larger

Храмовий празник Воздвиження Чесного Хреста у Бороняві

alt

Хуст-Боронявська обитель, як її здавна звуть в історичних хроніках, цими вересневими (26-27 вересня 2014 р.) днями святкує престольний празник монастирської церкви на честь Воздвиження Чесного Хреста Господнього.

Упродовж двох днів святкувань василіянський монастир радо вітав у себе паломників із цілого Закарпаття, які щороку приїжджають до цього святого місця. Отці Василіяни цьогорічними відпустовими святкуваннями, розпочали вшановувати 25-ту річницю виходу Греко-Католицької Церкви з підпілля.

Хресну дорогу по чернечій горі з роздумами на цю тему провів о. Віталій Полянський, декан Золотарівського деканату, Мукачівської Греко-Католицької Єпархії. Згодом у монастирському храмі монаша братія разом з о. Даниїлом Дербалем, ЧСВВ, Намісником Малобрезнянського монастиря та ієродияконом Еміліяном Гавеєм, ЧСВВ, відслужила Велику Вечірню з Литією. Божественну Літургію у Навечір’я празника відслужив о. Тадей Годованець, ЧСВВ, префект студентів ВІФБС з Брюховицього монастиря у співслужінні єпархіальних священників з довколишніх парафій.

На свято Воздвиження, після Утрені та Акафісту Животворящому Хресту Господньому, вже згадуваний о. Віталій очолив святкову Божественну Літургію. Йому співслужили о. Тарас Іванина, ЧСВВ, Настоятель Боронявського монастиря та єпархіяльні отці. Службу Божу співав церковний хор з Святовознесенського собору м. Хуста. Багато вірних приступило до св. Причастя, адже упродовж Літургії отці Василіяни та інші священники сповідали.

Після Служби Божої, за давнім звичаєм, відбувся триразовий обхід монастирського храму з читанням євангелій та кропленням свяченою водою. Наприкінці о. Тарас висловив слова вдячності отцю проповіднику, отцям, братам-семінаристам, сестрам-монахиням, хору та усім паломникам свята, побажавши їм многая і благая літ. Завершилося святкування церковним гімном «Боже Великий, Єдиний» та мируванням.

ієром. Лука Буняк, ЧСВВ

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції