Smaller Default Larger

Архієрейська Божественна Літургія з нагоди празника Мукачівської Чудотворної Ікони Божої Матері

 

19 липня 2015 р., в Монастирі Отців Василіян у м. Мукачеві, була відслужена Архієрейська Божественна Літургія, з нагоди празника Мукачівської Чудотворної Ікони Божої Матері.

Архієрейську Божественну Літургію очолив Преосвященний Владика Мілан Шашік, Єпарх Мукачівський, у співслужінні з Отцями Василіянами українських Провінцій та духовенством Мукачівської Греко-Католицької Єпархії.

 

 

З Провінції Святого Миколая, у склад якої входить Василіянський монастир у Мукачеві, Літургію співслужили: Протоігумен о. Павло Райчинець, Настоятель Мукачівського монастиря о. Веніамин Довганич, Настоятель Боронявського монастиря о. Тарас Іванина, о. Гавриїл Тимчик (Фатіма-Португалія) та диякон Еміліян Гавей.

Також у святковому богослужінні взяли участь Отці Василіяни з Провінції Найсвятішого Спасителя: Протоігумен о. Пантелеймон Саламаха, Провінційний Економ о. Макарій Солюк, Настоятель Івано-Франківського монастиря о. Йосафат Фітель, Настоятель Червоноградського монастиря о. Ігнатій Москалюк, Настоятель Дрогобицького монастиря о. Павло Ясиновський, о. Віталій Лотоцький (Кула-Сербія) та о. Юліян Хомечко (ВІФБС).

Інші отці уділяли паломникам Святу Тайну Покаяння, а ченці прислуговували під час богослужінь.

На празнику були також присутні сестри-монахині: Сестри Чину Святого Василія Великого, Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії, а також Сестри з Міжнародної марійської спільноти, які прибули до Мукачівської єпархії молитися за мир в Україні.

Владика Мілан, виголосив для присутніх своє пастирське слово, в якому відзначив, що Христос посилає нам свою Матір, яка обʼявилася в багатьох місцях, або виявила свою любов до нас, через своє заступництво у святих іконах. Тому нам потрібно бути слухняними по відношенню до неї так, як слуги в Кані Галилейській, до яких Богородиця звернулася: «Все, що лише скаже вам (Ісус) – те робіть» (Пор. Ів. 2, 1-12). Тому в це свято нам потрібно застановитися, чи слухаємо ми Ісуса – сина Марії і чи поступаємо у своєму житті так, як Він нам каже поступати.

 

Проповідь Владики Мілана Шашіка

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/mukachevoikonapropovidvlmilana2015.mp3{/s5_mp3}

 

 

Висловлюючи подяку з нагоди Празника, Настоятель Мукачівського монастиря, о. Веніамин висловив сподівання, що це місце, де виставлена Чудотворна Ікона – «Мукачівська Заступниця», за нашими спільними молитвами щораз більше духовно зростатиме і приноситиме нам мир та злагоду.

 

Многоліття та подячне слово

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/mukachevoikonapodjaky2015.mp3{/s5_mp3}

 

На завершення празника, відбулося освячення води біля монастирського джерела, окроплення нею та мирування.

Також присутні мали змогу приклонитися перед Мукачівською Чудотворною Іконою Божої Матері, яка виставлена у монастирській каплиці.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції