Smaller Default Larger

Навечір’я празника Мукачівської Чудотворної Ікони Божої Матері

 

18 липня 2015 р., у Василіянському монастирі в м. Мукачеві, розпочалися святкування празника Мукачівської Чудотворної Ікони Матері Божої.

Свято Мукачівської Чудотворної Ікони Божої Матері, яка має назву «Покровителька Закарпаття», є нещодавно встановленим. У 2010 році, в Мукачівській Греко-Католицькій Єпархії був визначений окремий день (16 липня) для вшанування Чудотворної Ікони Божої Матері, яка знаходиться в Монастирі Отців Василіян у м. Мукачеві. Ікона ця була намальована в Царгороді у 1453 р., а в 1926 році була встановлена для привселюдного вшанування у Мукачівському монастирі Отців Василіян. Зберігши цю цінну Ікону протягом підпілля Греко-Католицької Церкви на Закарпатті, Отці Василіяни у 2009 році відновили її вшанування у м. Мукачеві.

Цього року, празник« Покровительки Закарпаття» відзначався в неділю 19 липня.

В Навечір’я празника, була відслужена святкова Вечірня з Литією, яку очолив о. Мелетій Рішко ЧСВВ разом з д. Еміліяном Гавеєм ЧСВВ, під спів монашого хору.

О 22.00 розпочалася Божественна Літургія, яку служив о. Корнилій Яремак ЧСВВ, у співслужінні з Настоятелем Мукачівського монастиря о. Веніамином Довганичем ЧСВВ, Провінційним Вікарієм о. Павлом Кречуном ЧСВВ, о. Лукою Буняком з Боронявського монастиря та єпархіяльними священиками.

Під час Вечірніх богослужінь присутні також співано молилися Вервицю до Пресвятої Богородиці.

Фото: Монастир св. Миколая отців Чину Святого Василія Великого

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції