Smaller Default Larger

Празник Стрітення Господнього в Мукачівському монастирі Сестер Василіянок

 

15 лютого 2016 р., в Монастирі Сестер Чину Св. Василія Великого у м. Мукачеві, відбулися святкування з нагоди храмового празника та завершення Року Богопосвяченого життя.

Очолив святкові Богослужіння Преосвященний Владика Ніл Лущак, Єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії, у співслужінні Отців Василіян та єпархіяльних священиків, за участю сестер-монахинь: Василіянок, Служебниць НДМ, Домініканок та жителів м. Мукачева.

У своєму пастирському слові, Владика Ніл пригадав звернення Святішого Отця Франциска до чернецтва на завершення Року Богопосвяченого життя та звернув увагу на основні виклики, які повстають сьогодні перед монашеством.

 

Проповідь Владики Ніла Лущака

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/2016stritmukachpropov.mp3{/s5_mp3}

 

Вкінці богослужіннь, Архієрей здійснив Чин освячення свічок з нагоди празника Стрітення Господнього та окропив усіх свяченою водою, а священики уділили присутнім мирування.

 

 

Під час подячних промов, Владика Ніл привітав новообраного Протоігумена Василіянської Провінції Святого Миколая в Україні, Високопреподобного Отця Андрія Белеканича ЧСВВ.

Єпископ висловив свою радість з цього приводу та підкреслив, що в цій події можна побачити, як Господь піклується про свою Церкву та про свої спільноти і завжди обирає не тих, хто є найдостойніші, а тих, кого Він вважає за потрібних.

 

Привітальне слово Владики Ніла до Протоігумена о. Андрія Белеканича ЧСВВ

{s5_mp3}http://www.osbm.org.ua/audio/2016stritmukachpryvit.mp3{/s5_mp3}

 

Від імені Настоятельки монастиря с. Домініки Данканич ЧСВВ, подячне слово висловив о. Веніамин Довганич ЧСВВ, Настоятель Мукачівського монастиря Отців Василіян, подякувавши за участь у святкуваннях насамперед Преосвященному Владиці Нілу.

Також була висловлена подяка Отцям Василіянам: Протоігумену о. Андрію Белеканичу, Настоятелю Боронявського монастиря о. Тарасу Іванині та о. Полікарпу Погоріляку, який уділяв Св. Тайну Сповіді.

Подячне слово було також скероване до місцевих священиків, особливо Пароху Мукачівського греко-католицького собору, о. Йосипу Ловсці, який в особливий спосіб допомагає Сестрам Василіянкам у м. Мукачеві та з ними співпрацює.

Завершилося святкування благословенням, яке уділили присутнім Владика Ніл та Протоіугумен о. Андрій ЧСВВ, а також молитвою до Богородиці і піснею «Боже, Великий, Єдиний!».

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції