Smaller Default Larger

Лекції з Екуменізму та Східного богослов’я у Вищій духовній семінарії Пресвятого Серця Ісуса

 

З 9 по 26 березня 2021 р., у Вищій духовній семінарії Пресвятого Серця Ісуса Київсько-Житомирської дієцезії РКЦ (м. Ворзель, Київська обл.), відбулися виклади з Екуменізму та Східного богослов’я під проводом ієромонаха Провінції Св. Миколая в Україні отця-доктора Павла Кречуна ЧСВВ, з міста Мукачева.

Про досвід участі в курсах розповідають семінаристи:

"У цей час наші семінаристи пізнали багато цікавої інформації, зокрема про спільні риси у християнських конфесіях та основи знань зі Східного Богослов’я. На уроках говорилося про спільні Собори, Синоди та можливість і перспективи єдності між усіма християнами. Також отець Павло на перервах між уроками ділився з семінаристами життєвим досвідом, розповідаючи цікаві приклади з життя, на що студенти реагували з захопленням. Тому дякуємо отцю Павлу за його служіння та чекаємо в майбутньому у нашій семінарії." (Семінарист Сергій Свідерський, 4 курс).

 

Інший семінарист, що належить до монашого Згромадження розповідає:

"Ми, семінаристи Згромадження святого Вікентія де Поль, мали чудову змогу відвідувати лекції Отця-Доктора Павла Кречуна ЧСВВ. Андрій Патика є на третьому курсі Теології, Петро Мазур на четвертому курсі Теології. Для нас це була чудова нагода перейняти знання, що прагнув передати нам Отець Павло. Отець використовував чудовий підхід для викладання цього предмету, навчав нас засад практичної єдності, та передавав знання, як Церкви доходили до того спільного, що їх об'єднує, до самого Христа. Також ми могли кожну тему проходити практично, креативно, щоб могли самі знаходити відповіді на чому полягає Екуменізм. Цей досвід ми засвоїмо на усе життя та будемо втілювати цю ідею в нашій реальності, щоб як Христос сказав "Молю Бога, щоб ви всі були одно". Було чітко видно ту любов Отця до цього предмету, та для нас як молодих теологів, дуже важливим є те розуміння братньої любові та єдності, спочатку один з одним, а потім в досконалій єдності з Ісусом Христом! То ж дякуємо Отцю-Доктору Павлу Кречуну ЧСВВ за цей досвід, нехай Господь благословить Йому в служінні Богу та людям!" (Семінарист Петро Мазур, 4 курс).

 

  • Повідомив і матеріали надав: о. Павло Кречун ЧСВВ

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції