Smaller Default Larger

Святкування Дня Незалежності України та Урочисте Святе Причастя в Малоберезнянському монастирі

В неділю, 25 серпня 2013 року Божого, в монастирському храмі у Малому Березному, восьмеро дітей прийняли Урочисте Святе Причастя, а напередодні – вперше приступили до Святої Тайни Покаяння-Сповіді. Готував наймолодших парафіян до прийняття цих Святих Тайн та уділяв їх о. Йосафат Сичкун ЧСВВ.

Недільну Божественну Літургію відслужив Протоігумен Василіянської Провінції Св. Миколая о. Павло Райчинець ЧСВВ. Свою проповідь, Протоігумен присвятив Дню Незалежності України, який відзначався в суботу 24 серпня. Роздумуючи над євангельським читанням про те, як Ісус прийшов по воді до своїх учнів, яких в човні кидав супротивний вітер і як апостол Петро підійшов по воді до свого Вчителя, проповідник заохотив парафіян ніколи не лякатися тих бурхливих хвиль, які кидають нашим життєвим човном, і за прикладом апостола, сміливо долати ці хвилі з вірою в Божу Всемогутність, яка нас підтримує.

Під час Святого Причастя, святково одягнені та належно приготовані до цього діти, урочисто прийняли до своїх сердець Євхаристійного Ісуса, пригадуючи присутнім, що «Пресвята Євхаристія – це джерело і вершина всього християнського життя, тому що містись у собі весь духовний скарб Церкви – Самого Христа» (Пор. ККЦ, 1324).

Після закінчення Літургії, Протоігумен о. Павло насамперед привітав присутніх з Днем Незалежності України та заохотив усіх брати участь у її будуванні, тому що «Незалежність України залежить від кожного з нас», – наголосив Протоігумен.

Після «Многоліття» та пісні-молитви «Боже, Великий, Єдиний», о. Йосафат Сичкун ЧСВВ привітав дітей з цим важливим моментом в їхньому житті – Урочистим Святим Причастям та Першою Сповіддю. Також о. Йосафат заохотив першопричасників у присутності їхніх батьків, відтепер завжди жити цими Святими Тайнами і далі продовжувати пізнавати правди християнської віри.

Опісля відбувся релігійний виступ, який підготували першопричасники разом з іншими дітьми.

о. Франціск Онисько ЧСВВ



 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції