Smaller Default Larger

Відпусти з нагоди Року богопосвяченого життя

 

У Ватикані оприлюднено декрет Апостольської Пенітенціарії про відпусти, які Папа Франциск вирішив уділити з нагоди Року богопосвяченого життя для «оновлення чернечих інститутів» та щоб надати вірним в усьому світі нагоду для «скріплення віри, надії та любові».

 

 

Згідно з документом, повний відпуст за звичних передумов (сповіді, причастя та молитви в наміренні Святішого Отця), від 30 листопада 2014 р. до 2 лютого 2016 р. зможе отримати кожен член чернечих інституцій та інші вірні, щоразу, коли братимуть участь в міжнародних зустрічах та богослуженнях у Римі, передбачених в програмі Року богопосвяченого життя, приготованою Конгрегацією Інститутів богопосвяченого життя та Товариств апостольського життя, провівши пригожий час в побожних роздумуваннях, завершених проказуванням молитви «Отче наш», визнанням віри і молитвою до Пречистої Діви Марії.

У місцевих Церквах такий відпуст можна осягнути, відвідуючи у дні, присвячені богопосвяченому життю чи відзначенню Року богопосвяченого життя, катедральний собор чи інше місце, призначене ординарієм або монастирську церкву чи каплицю, прилюдно помолившись Літургію Годин або ж провівши відповідний час в побожних роздумуваннях, завершених проказуванням молитви «Отче наш», визнанням віри і молитвою до Пречистої Діви Марії.

Члени чернечих інституцій, які з огляду на хворобу чи інші важливі причини не матимуть змоги відвідати згадані місця, можуть отримати повний відпуст, з глибоким прагненням здійснюючи духовне паломництво, жертвуючи милосердному Богові недуги й труднощі свого життя.

Щоб полегшити доступ до цих благодатей, Апостольська Пенітенціарія закликає всіх, хто наділений повноваженням сповідати, з великою готовністю та великодушністю уділяти це Святе Таїнство, а також відвідувати хворих зі Святим Причастям.

Джерело: uk.radiovaticana.va

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції

 

Авторські права 2020 © Провінція Святого Миколая. Василіянський Чин Святого Йосафата в Україні. Усі права захищені.