Smaller Default Larger

Празник Святого Священномученика Йосафата у Вільнюсі

 

12 листопада 2016 року Божого у давньому храмі Пресв. Тройці м. Вільнюса відбулася урочиста Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди святкування празника Св. Священномученика Йосафата, яку очолив Преосвященний Владика Іриней Білик, ЧСВВ, канонік папської базиліки Санта Марія Маджоре (Рим).

З ним співслужили архиєпископ Педро Лопес Квінтана, Апостольський Нунцій у Литві, Архиєпископ Ґінтарас Ґрушас, Митрополит Вільнюський РКЦ Литви, о. Йоан Школик, ЧСВВ, Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні, новий настоятель Вільнюського монастиря о. Вінкентій Пелих, ЧСВВ, а також інші священики, що разом з вірними прибули з України, Польщі, Білорусі і Словаччини.

Літургію співом окрасили брати-студенти Василіянського інституту філософсько - богословських студій ім. Йосифа Вельямина Рутського (Брюховичі).

На початку Владика Іриней йому ввіреною владою оголосив початок Ювілейного року 400-ліття Василіянського Чину Святого Йосафата. У проповіді Владика наголосив на потребі єдності, до якої кликав і за яку віддав своє життя свщм. Йосафат, і яка так потрібна Україні і всім християнам.

На завершення до численних вірян і гостей зі словами про важливість цієї події для кожного віруючого і усієї Церкви, її значимість для усіх людей звернулися Владики. Слово також мали перший керівник відновленої Литви проф. Вітаутас Ландсберґіс, Посол України у Литві Володимир Яценківський, директор Департаменту культурної спадщини Литви Діана Варнайтє.

Усі присутні на Архиєрейській Літургії мали нагоду отримати повний відпуст.

http://osbm.in.ua/

Додати коментар


Захисний код
Оновити

 

Авторські права 2020 © Провінція Святого Миколая. Василіянський Чин Святого Йосафата в Україні. Усі права захищені.