Smaller Default Larger

О. Авель Сочка, ЧСВВ, призначений Апостольським Адміністратором Ньїредьгазької єпархії в Угорщині

 

31 жовтня 2015 року у Ватикані повідомлено, що Папа Франциск призначив о. Авеля Сочку, ЧСВВ, Апостольським Адміністратором вакантної Ньїредьгазької єпархії для католиків візантійського обряду в Угорщині.

О. Авель Анталь Сочка, ЧСВВ, народився 1972 року у Виноградові на Закарпатті. Після закінчення середньої освіти в Україні, завершив богословську освіту в Будапешті (Угорщина). 1996 року вступив до Чину Святого Василія Великого. 2001 року прийняв ієрейські свячення, після яких виконував різні душпастирські служіння у Василіянській Провінції святого Стефана в Угорщині. Був протоігуменом у згаданій Провінції, душпастирював у Будапешті та в Марійській святині в Маріяповч. Був вікарієм в Апостольському екзархаті Мішкольца. А тепер призначений Апостольським Адміністратором Ньїредьгазької єпархії для католиків візантійського обряду.

20 березня 2015 року Папа Франциск підняв Угорську греко-католицьку церкву до рівня митрополичої. При цьому Гайдудорозька єпархія стала архиєпархією, Мішкольцький екзархат − єпархією і, крім того, створено ще одну єпархію в Ньїредьгазі, виокремивши її з території дотеперішньої Гайдудорозької єпархії.

Джерело: Радіо Ватикану

Фото: Ювілейні святкування в Маріаповчі

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції