Smaller Default Larger

ІІІ Всеамериканська Молодіжна Проща при Парафії Покрови Пресвятої Богородиці у Пармі

 

1-3 червня 2018 р., при Парафії Покрови Пресвятої Богородиці у м. Пармі (Штат Огайо, США), відбулася ІІІ Всеамериканська Молодіжна Проща під гаслом «Молитва – дорога до Бога».

Проща відбулася з благословення Владики Богдана (Данила) − єпископа Пармської єпархії УГКЦ і за участю Владики Венедикта − єпископа Чиказької єпархії УГКЦ та Владики Роберта (Москаля) − єпископа-емерита Пармської єпархї УГКЦ.

Учасниками прощі були парафіяни з різних парафій УГКЦ в США. Від Василіянської парафії Св. Юрія в Нью-Йорку, в прощі взяли участь представники молодіжної організації «Чисті серцем» разом з о. Франціском Онисько ЧСВВ, з Провінції Св. Миколая в Україні, який цього літа перебуває з візитом у Василіянській Провінції в США.

В суботу, 2 червня, після Божественної Літургії та Сповіді, Владика Венедикт виголосив учасникам три духовні науки: 1-ша – «Молитва – це зустріч з Богом», 2-га – «Особиста молитва», 3-тя – «Спільна літургічна молитва».

Цього дня також проводилася праця в групах, з читанням і розважанням над Святим Письмом та особистими свідченнями.

Учасники також взяли участь у спортивних змаганнях, іграх, в культурно-мистецькій програмі та духовній вікторині.

Під час вільного часу, Владика Венедикт та о. Франціск, на запрошення о. Андрія Гановського, відвідали найдавнішу українську церкву в штаті Огайо, США, яка була збудована у 1910 р. В цій церкві Свв. Апп. Петра і Павла, яка розташована у м. Клівленді, свого часу (від 1949 р. – протягом 17 років) служив парафіяльним сотрудником майбутній Верховний Архієпископ УГКЦ Мирослав Любачівський. О. Андрій, теперішній парох цієї парафії, провів коротку екскурсію в храмі, а також показав інші історичні храми у м. Клівленді.

В неділю, 3 червня, в парафіяльному храмі у Пармі була відслужена Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Владика Венедикт у співслужінні з Владикою-емеритом Робертом. Разом з єпископами Літургію співслужили: о. Михайло Дроздовський – місцевий парох Парафії Покрови Пресвятої Богородиці у м. Пармі та о. Франціск Онисько ЧСВВ – Провінційний економ і секретар Провінції Св. Миколая в Україні.

Під час Літургії Владика Венедикт виголосив завершальну науку про молитву, яка була головною темою цьогорічної прощі.

На завершення прощі, для учасників був представлений дитячий концерт.

 

Архієрейська Божественна Літургія

3 червня 2018 р. Б.

 

 

 

м. Парма, Парафія Покрови Пресвятої Богородиці

Духовна наука

 

 

м. Клівленд

 

Найдавніша українська церква в Огайо, м. Клівленд

 

 

м. Парма, Парафія Покрови Пресвятої Богородиці

Праця в групах, Духовні наука, Культурно-мистецькі заходи

 

 

м. Парма, Парафія Покрови Пресвятої Богородиці

Архієрейська Божественна Літургія

Pokrova Ukrainian Greek-Catholic Church

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції