Smaller Default Larger

Поминання померлих на Українському Католицькому Цвинтарі Святого Духа у Кампбелл-Голл

 

10 червня 2018 р., на Українському Католицькому Цвинтарі Святого Духа у Кампбелл-Голл (Гемптонбурґ, округ Оранж, штат Нью-Йорк), були відслужені поминальні богослужіння, які очолив Владика Павло (Хомницький, ЧСВВ) – Єпарх Стемфордський, у співслужінні з Отцями Василіянами та парохами, що приїхали сюди із своїми вірними.

Зранку цього дня була відслужена Архієрейська Божественна Літургія, після чого священнослужителі молилися Панахиду на могилах родичів своїх парафіян.

О 13.00, біля пам’ятного хреста, Владика Павло очолив Парастас за усіх померлих і тут похованих єпископів, священиків, монахів і вірних.

Від Отців Василіян, парастас співслужили: о. Василь Салковський, ЧСВВ – Протоігумен Провінції Успіння Пресвятої Богородиці в США та о. Франціск Онисько, ЧСВВ – Провінційний Економ та Секретар Провінції Св. Миколая в Україні.

Після Парастасу, була теж відслужена Панахида на могилі Владики Йосифа Шмондюка, Митрополита Філадельфійського, УГКЦ. Саме Владика Йосиф, у 1970 р. заснував у своїй Єпархії цвинтар Святого Духа, придбавши для цього землю (279 акрів) та освятивши її 22 листопада 1970 р. за участю численних єпископів, священиків та вірних.

Панахида була теж відслужена на місці поховання Отців і Братів Василіян, які виконували своє монаше та священниче служіння в Провінції Успіння Пресвятої Богородиці у США і тут упокоїлися в Господі.

*******

Український Католицький Цвинтар Святого Духа, щороку, у Другу неділю після празника Зіслання Святого Духа, збирає численних українців з різних штатів, щоб вшанувати своїх рідних, які тут поховані.

Історичною пам’яткою цвинтаря є хрест, на підніжжі якого висвітлені історичні події та визначні постаті України.

На території цвинтаря діє також Парафія Св. Ап. Андрія Первозванного.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції