Smaller Default Larger

Празник Мукачівської Чудотворної Ікони Божої Матері

 

13 липня 2019 р. Б., у Василіянському монастирі в м. Мукачеві, вечірніми богослужіннями розпочалися відпустові святкування празника Мукачівської Чудотворної Ікони Божої Матері.

О 19:00 в каплиці на відпустовій площі була відслужена Велика Вечірня з Литією, яку очолив о. Михайло Станко, ЧСВВ.

По завершенні вечірні присутні співано молилися Вервицю до Пресвятої Богородиці.

О 21.00 розпочалася Божественна Літургія, яку очолив о. Йосафат Фітель, ЧСВВ, з Василіянського монастиря в м. Бучачі, у співслужінні з настоятелем Мукачівського монастиря о. Веніамином Довганичем, ЧСВВ та іншими священиками Василіянського Чину та Єпархії.

Після Святої Літургії всі процесійно направилися до монастирської церкви, де перед Чудотворною іконою Божої Матері відслужили молебень.

14 липня, у день празника Чудотворної Ікони Божої Матері Утреню очолив о. Полікарп Погоріляк, ЧСВВ, а згодом Акафіст до Богородиці відправив о. Йосафат Фітель, ЧСВВ.

Архієрейську Божественну Літургію очолив та проповідь виголосив преосвященний Владика Кир Ніл Лущак. З ним співслужили протоігумен Провінції Святого Миколая в Україні о. Андрій Белеканич, ЧСВВ, ігумен Мукачівського монастиря о. Веніамин Довганич, ЧСВВ, та інші священики Василіянського Чину та Єпархії.

Богослужіння звеличив співом хор «Базілеус», що діє при Мукачівському монастирі.

Після Служби Божої о. ігумен Веніамин висловив подячне слово для усіх присутніх.

На завершення відбулося Водосвяття біля монастирського джерела та мирування.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції