Smaller Default Larger

Новообрана Архимандриня Сестер ЧСВВ – мати Марчела Рункан з Румунії

 

17 липня 2019 р.Б. на Генеральній Капітулі в Римі було обрано нову Архимандриню Сестер Чину Святого Василія Великого. Нею стала Протоігуменя Сестер Василіянок Провінції Непорочного Серця Марії з Румунії 49-літня мати Марчела Рункан.

На виборі був присутній і проголосив представик від Католицької Церкви Італо – Албанської Єпископ Його Преосвященство Юрій Димитрій Галларо.

У новообрану Генеральну Курію увійшли: с. Марчела Рункан – Генеральна Настоятелька; с.Маріела Ротцен – Заступниця Архимандрині і перша Дорадниця (Аргентина); с. Еммануїла Вішка – друга Дорадниця ( Осієк, Хорватія); с. Тереня Шиналь – третя Дорадниця; с. Миколая Ромах – четверта Дорадниця (обидві з України).

Останній день Капітули припав на свято св. Макрини. Все розпочалося молитвою утрені та св. Літургією, яку очолив Преосвященний владика Діонізій Ляхович.

Потім відбулася церемонія введення в службу Генеральної Управи включала в себе молитву і благословення нової Генеральної Управи, передання печатки і ключів до Генералату в Римі і до наших сердець. Мати Марчела офіційно закрила XI Генеральну Капітулу в 11:15.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції