Smaller Default Larger

Вшанування 156-ліття з дня народження Праведного Митрополита Андрея Шептицького у Прилбичах

 

У день 156-ліття з дня народження Праведного Митрополита Андрея у його родинному селі Прилбичах на Яворівщині відбулася щорічна проща, приурочена цій події.

В ніч з 28 на 29 липня 2021 року в каплиці-усипальниці родини Шептицьких на парафії Собору Пресвятої Богородиці відбулися нічні чування, а в сам день ювілею, 29 липня, молитовне святкування довершилося Архиєрейською Божественною Літургією. Звершив Літургію Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, у співслужінні Преосвященного владики Богдана, Апостольського екзарха у Німеччині та країнах Скандинавії, Преосвященного владики Володимира, єпископа-помічника Львівської Архиєпархії, Преосвященного владики Петра, єпископа-помічника Сокальсько-Жовківської єпархії. До моління долучилися Протоігумен Провінції Святого Миколая ієрм. Франциск (Онисько) ЧСВВ з Ужгорода, Синкели Львівської Архиєпархії – Синкел у справах монашества ієрм. Юстин (Бойко) та Синкел усправах мирян о. Ігор Кунець, численне духовенство з різних єпархій УГКЦ. Участь у Божественній Літургії взяли представники влади, громадськості, численні вірні, які долучались до святкових заходів також через посередництво онлайн-трансляції.

По завершенні Літургії відбулася спільна молитва за прославу Праведного Митрополита Андрея та благословення вірних освяченою водою. Пізніше у музеї прилбицького храму презентували настільну гру «Цікаве про відомих. Андрей Шептицький». Презентація відбулась у формі гри «Брейн-ринг».

Гості святкувань також відвідали монастир Згромадження Дочок Матері Божої Неустанної Помочі у Новояворівську.

 

 

Протоігумен о. Франциск також відвідав монастир Сестер Василіянок у м. Яворові.

 

*******

 

ПРИЛБИЧІ

 

 

*******

 

Монастир Згромадження Дочок Матері Божої Неустанної Помочі у Новояворівську

 

 

*******

 

Монастир Сестер Василіянок у м. Яворові

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції