Smaller Default Larger

Проща до Фатіми з нагоди посвячення наріжного каменю храму і монастиря Отців Василіян

 

13-14 листопада 2021 р. Б., у Фатімі (Португалія) відбувалася проща українців з нагоди посвячення наріжного каменю під будівнитцво церкви Благовіщення Божої Матері та монастиря Св. Архангела Гавриїла Отців Василіян у цьому всесвітньому Марійському Санктуарію.

Центральну Архієрейську Божественну Літургію, яка була відслужена в неділю 14 листопада на території Санктуарію, очолили місцевий Єпископ Лейрії-Фатіми Кардинал Антоніо Марто і Голова пасторально-міграційного відділу УГКЦ Владика Степан Сус.

В суботу 13 листопада, Кир Степан також очолив Божественну Літургію для прочан у Фатімській Базиліці Пресвятої Тройці.

Разом з Архієреями у святкових Богослужіннях взяли участь Отці Василіяни: Генеральний Економ о. Маврикій Попадюк, який прибув на прощу з Головного осідку Василіянського Чину в Римі, Протоігумен Провінції Св. Миколая в Україні о. Франціск Онисько, місцевий Настоятель о. Сільвіо Літвінчук із співбратами о. Гавриїлом Тимчиком, який виконує уряд координатора в Португалії та о. Венедиктом Деркачем, як також Отці Василіяни з Лісабону на чолі з Настоятелем о. Миколою Яремою.

Численною була участь у прощі священиків, що приїхали із своїми парафіянами з інших міст Португалії, як також з Франції та Італії.

Після Літургії, на місці відправи богослужіння, відбулося посвячення наріжного каменя церкви Благовіщення Божої Матері та монастиря Св. Архангела Гавриїла Отців Василіян у Фатімі. Відтак Єпископи з Отцями Василіянами відвідали місце будівництва нового монастирського комплексу, де теж відбувся чин освячення та благословення.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції