Smaller Default Larger

Зустріч Протоігумена Провінції Св. Миколая з Єпископом Лейрії-Фатіми

 

16 листопада 2021 р. Б., у м. Лейрія (Португалія), відбулася зустріч Протоігумена Провінції Св. Миколая в Україні о. Франціска Онисько ЧСВВ з Єпископом Лейрії-Фатіми Кардиналом Антоніо Марто, в єпископській резиденції Його Високопреосвященства.

Протоігумен о. Франціск здійснив візит ввічливості до місцевого Єпископа і Кардинала Дон Антоніо в рамках своїх відвідин Фатімського Санктуарію, де виконує своє служіння один з ієромонахів Провінції Св. Миколая – о. Гавриїл Тимчик ЧСВВ. Візит Протоігумена до Фатіми був пов’язаній також з проведенням цими днями української Прощі, яка була присвячена освяченню наріжного каменю майбутнього василіянського храму і монастиря у Фатімі, центральну Божественну Літургію під час якої очолив Кардинал Дон Антоніо.

Під час зустрічі з Кардиналом Дон Антоніо, Протоігумен о. Франціск, у присутності о. Гавриїла, який теж цього року був обраний місцевим Координатором у Португалії на рівні Української Греко-Католицької Церкви, найперше висловив вдячність за те, що Василіянський Чин має надзвичайно цінну духовну спорідненість з Фатімським Санктуарієм через душпастирське служіння тут ієромонахів-василіян, які, за благословенням Його Високопреосвященства невдовзі матимуть у цій всесвітній Марійській Святині Василіянський храм і монастир, для ще кращого здійснення свого служіння не лише для українців, але й для паломників з усього світу, яких збирає тут Пресвята Богородиця.

Зі свого боку Кардинал Дон Антоніо висловив вдячність за цей візит Протоігумена і за сумлінне служіння у Фатімі Отців Василіян під проводом Настоятеля о. Сільвіо, виявивши готовність до якнайкращої подальшої співпраці та підтримки зі своєї сторони.

Під час розмови були заторкнуті різні спільні теми для обох сторін, обговорення яких стало братнім збагаченням та домовленістю про продовження служіння Христовій Церкві в якнайбільшій єдності і співпраці під Покровом Пресвятої Богородиці і на більшу Її прославу.

Вкінці Кардинал Дон Антоніо уділив Протоігумену, а через нього усім ієромонахам-василіянам, зокрема з Провінції Св. Миколая, своє Архієрейське благословення, запевнивши у тому, що завжди радо вітатиме його у Фатімі. При цьому, на запрошення Протоігумена, виявив щире бажання відвідати Провінцію Св. Миколая в Україні, яка теж плекає особливу набожність до Пречистої Діви Марії, і як Василіянська спільнота, посвячена у Її синівство.

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Історія ЧСВВ OSBM

Історія Провінції

Історія монастирів

Помʼяник Провінції